Известие

Collapse
No announcement yet.

Selespeed - приказки с картинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
    Интересното е , че на диагностиката която ползвам, процедурата е съвсем друга ( а предполагам, че това е процедура на ECU-то, a не на диагностиката).
    Та прочита така:
    С постоянно натисната спирачка палиш и гасиш около шест пъти, като естествено последователността се изписва на самата диагностика.
    Та като гледам какво прави, логиката е такава:
    Палиш, отпуска съединителя докато зацепи (отчита го по датчика на опашката на кутията) . Гасиш, за да е сигурна , че опашката не се върти при което натиска докрай, палиш и всичко се повтаря няколко пъти. Средноаретметичната стойност се приема за точката на зацепване.
    Процедурата задължително завършва с изключване от контакт.
    Със различните апаратури е различно. Аз също се учудих че толкова пъти палиш и гасиш.
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

• Аз пък искам да попитам някои знае ли каква е разликата между роботите преди 2000-ната и след или по точно защо на робот преди 2000-ната неможе да се сложи компютър от 2000-ната и нагоре(говоря от личен опит за колата от подписа поставял съм и комп от 2000-ната проблема е не включва от 1-ва към 2-ра от 3-та към 2-ра включва другите скорости са перфектни слагал съм и комп от 2002 фаза 2 мисля че беше тогава пък имаше само 1-ва и 3-та като всички компове са от 156-ци CFC202F.01 с номер 46755916 идентичен с този на моя компютър само дето той е 99-та производство.След поставянето на комповете са правени всички видове калибрации)
      AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
      http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
      Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
      BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

• Първоначално публикувано от t-1000 Покажи съобщение
        Аз пък искам да попитам някои знае ли каква е разликата между роботите преди 2000-ната и след или по точно защо на робот преди 2000-ната неможе да се сложи компютър от 2000-ната и нагоре(говоря от личен опит за колата от подписа поставял съм и комп от 2000-ната проблема е не включва от 1-ва към 2-ра от 3-та към 2-ра включва другите скорости са перфектни слагал съм и комп от 2002 фаза 2 мисля че беше тогава пък имаше само 1-ва и 3-та като всички компове са от 156-ци CFC202F.01 с номер 46755916 идентичен с този на моя компютър само дето той е 99-та производство.След поставянето на комповете са правени всички видове калибрации)

Аз също съм с CFC202F
        Вчера взех един компютър за проба от Алекс Ауто с индикация CFC208F и си проработи всичко .
        И в Алекс Ауто имаше един селеспиид ,но който сложихме моя комп и също работеше перфектно.

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Просто не е направена калибрацията на робота към новото ECU, затова не е тръгнало.

Comment

• Първоначално публикувано от t-1000 Покажи съобщение
            Аз пък искам да попитам някои знае ли каква е разликата между роботите преди 2000-ната и след или по точно защо на робот преди 2000-ната неможе да се сложи компютър от 2000-ната и нагоре(говоря от личен опит за колата от подписа поставял съм и комп от 2000-ната проблема е не включва от 1-ва към 2-ра от 3-та към 2-ра включва другите скорости са перфектни слагал съм и комп от 2002 фаза 2 мисля че беше тогава пък имаше само 1-ва и 3-та като всички компове са от 156-ци CFC202F.01 с номер 46755916 идентичен с този на моя компютър само дето той е 99-та производство.След поставянето на комповете са правени всички видове калибрации)
            Проблем на софтуера. Всяко поколение поддържа различен софтуер. по новите версии имат режими "спорт", които не се поддържат от старите
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

• Здравейте,

Аз също съм със Селеспийд и от около няколко месеца имам проблем, че селе-то има теч и губи масло. Ходих в Ауто Италия и там идентифицираха от къде тече - вижда се на снимката. Това е датчика в долната част от ляво (от към гумата):

От Ауто Италия ми обясниха, че този датчик не се продава оригинално отделно от Селе-то за това трябва да се търси на старо. Въпросът ми е дали някой е наясно този датчик може ли да се смени и ако имате информация за някой, който продава селе на части?

ПС: Пуснах поста тук вместо в обяви/търси защото се надявам да получа и малко повече инфо за самия датчик (ако някой успее да го разпознае).

---------- Post added at 15:54 ---------- Previous post was at 15:37 ----------

И ако може още един въпрос - видях, че продават във форума селе + скорости за 1000 лв пак алфа 156 но е 2005 година. Моята е 1999г и предполагам, че има разлики.

Последно това може ли да се сложи на 1999 г и колко би струвало да се смени (ако имате някаква идея)?

Comment

• Я отбележи с една стрелка от къде точно тече ? ( не само датчика, ами и точното място ! )

Comment

• От къде тече не видях много точно, но имаше масло и по черната част на датчика или клапана (май е клапан) и по това (мисля, че са кабели) дето влизат в него. Изглезда като да изпуска от сглобката между метала и черното капаче... майсторите казаха, че най-вероятно някакво уплътнение вътре е здало багажа, но както казах за селе робот резервни части не се продават - само цял робот.

А предполагам, че проблема е само заради теч-а, защото като цяло робота превключва без проблеми и плавно ако доливам по 50 мл на седмица, но ако забравя съм стигал до там, че да не може да се превключва и паднало ниво под минимума - след като налея масло проблеми никакви.

Ако знаете майстор дето да му се занимава със Селе и да разбира давайте координати плс. Може би нещото може да се оправи и само със смяна на оплътнения...

Comment

• Ако не си помогнеш сам, едва ли някой ще ти помогне Отиваш да го измиеш на водуструйка с безконтактно, така , че да няма нищо омаслено, и после внимателно следиш от къде ще омасли. Изповядваш се тук и ще има кой да ти каже , какво да направиш после
                    ПП: Наблегни на безконтактното , не наблягай на водоструйката, че има едно две местенца, от които може да проникне вода вътре в него, но не е страшно изплакни го . ( от там където си снимал, можеш да миеш смело)

Comment

• Ако стигнеш до датчик- свирни. мотаят ми се датчици)))
                      Всъщност ак оси от софия можеш да се обадиш и да я погледнем заедно.
                      Повече от това не мога да ти помогна в момента.
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

• [/COLOR]И ако може още един въпрос - видях, че продават във форума селе + скорости за 1000 лв пак алфа 156 но е 2005 година. Моята е 1999г и предполагам, че има разлики.[/QUOTE]

Не става ,отгоре на всичко го продават на два пъти и половина по дебела цена от моргите.
                        Съвет от мен ,събери 100-200 лв и тичай при Добри.

Не разбрах ,като губи масло , прави ли проблем робота ?

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                          Ако стигнеш до датчик- свирни. мотаят ми се датчици)))
                          Всъщност ак оси от софия можеш да се обадиш и да я погледнем заедно.
                          Повече от това не мога да ти помогна в момента.
                          Мерси много за предложението. От София съм - само ми кажи къде и кога да я докарам (може и гсм да ми пратиш на лична) - колкото струва плащам веднага, ако пари не приемаш казваш какво пиеш

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                          Не става ,отгоре на всичко го продават на два пъти и половина по дебела цена от моргите.

Не разбрах ,като губи масло , прави ли проблем робота ?
                          Само ако може да ми кажеш кой точно е Добри, някакви координати и къде му е сервиза? Иначе като падне нивото на маслото и прави проблеми - почва да отказва да включва или включва трудно, след като се напълни проблеми няма... освен може би леко притрисане когато спирам малко по-бързо на светофар (не знам дали не е нормално).

То моя робот според мен си работи идеално (стига да наливам масло де) та не знам дали има смисъл да купувам някакъв от морга за сега.

Comment

• Първоначално публикувано от stiff Покажи съобщение

Само ако може да ми кажеш кой точно е Добри, някакви координати и къде му е сервиза? Иначе като падне нивото на маслото и прави проблеми - почва да отказва да включва или включва трудно, след като се напълни проблеми няма... освен може би леко притрисане когато спирам малко по-бързо на светофар (не знам дали не е нормално).

То моя робот според мен си работи идеално (стига да наливам масло де) та не знам дали има смисъл да купувам някакъв от морга за сега.

Добри - dobromirski. Създателя на темата. Пиши му лично - от Плевен е ,но гарантирам ,че момчето си разбира от работата, бил съм при него .

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от stiff Покажи съобщение
                              .... Иначе като падне нивото на маслото и прави проблеми - почва да отказва да включва или включва трудно, след като се напълни проблеми няма... освен може би леко притрисане когато спирам малко по-бързо на светофар (не знам дали не е нормално).

Естественно е да прави проблеми като няма масло. Притрисането може и да изчене ако налягането се стабилизира( при отстраняване на теча)

ако може още един въпрос - видях, че продават във форума селе + скорости за 1000 лв пак алфа 156 но е 2005 година. Моята е 1999г и предполагам, че има разлики.
                              Този робот не ти върши работа без ЕКУ-то към него. Знам за кой робот говориш . Колата е с три режима на Селеспийда.

Сравняваш несравними неща. Робот, като този за който говорим няма по моргите. Освен това Роботите по моргите много често стават само за резервни части. Пък и знаеш ли за 100-200 лв колко неща могат да се направят по колата))
                              Last edited by fiore; d.m.y г., 09:56.
                              sprint tropheo
                              155/1.8
                              156/2.0 Selespeed

Comment

• Днес се появи странен проблем. Отказа да включва от 1-ва на 2-ра, но след известно време се оправи. Интересното е, че от 3-та на 2-ра няма проблем. Някакви идеи?
                                Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Working...
                                X